Nieuws

Skeeleraars Apeldoorn moeten wijken voor vluchtelingen

De paviljoens verrijzen op de skeelerbaan.
De leden van schaats- en skeelervereniging DNIJ in Apeldoorn zitten met de handen in het haar: ze kunnen niet meer op hun baan aan De Voorwaarts terecht. Op het terrein verrijst een noodopvang voor zo'n 400 vluchtelingen.
APELDOORN - De leden van schaats- en skeelervereniging DNIJ in Apeldoorn zitten met de handen in het haar: ze kunnen niet meer op hun baan aan De Voorwaarts terecht. Op het terrein verrijst een noodopvang voor zo'n 400 vluchtelingen.
De vluchtelingen komen over van de naastgelegen Americahal, waar ze sinds 1 september zitten. Ze kunnen daar niet langer blijven vanwege geplande evenementen in de hal. De gemeente besloot daarom paviljoens neer te zetten op de skeelerbaan, waar de noodopvang tot uiterlijk eind februari blijft.

'We voelen ons niet serieus genomen'

Het besluit van de gemeente kwam voor de skeeleraars totaal uit de lucht vallen. Gert Westerink, coördinator skeeleren bij DNIJ, is ontstemd. 'We zijn voor een voldongen feit geplaatst en voelen ons niet serieus genomen. Alle andere belangen gaan blijkbaar voor.' De toekomst voor de club, met zo'n 100 skeeleraars, is sowieso onzeker: er zijn plannen voor een sporthal op het terrein.
Voorlopig rijden de skeeleraars hun rondjes over het asfalt bij de Omnisporthal. 'Vroeger was het er verkeersluw. Maar nu is het daar heel druk, door onder meer de MediaMarkt. Het is eigenlijk niet meer verantwoord. We zijn als bestuur aan het bedenken hoe het nu verder moet.'