Nieuws

Ede wil vluchtelingen opvangen in kazernes

In twee gebouwen van de voormalige kazerne Maurits-Zuid in Ede kunnen vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen. De gemeente is hierover met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers in overleg.
EDE - In twee gebouwen van de voormalige kazerne Maurits-Zuid in Ede kunnen vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen. De gemeente is hierover met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers in overleg.
Het gaat om gebouwen waar tot voor kort buitenlandse studenten zaten. Voor hen is vervangende huisvesting geregeld.
Er zijn 70 kamers beschikbaar in de gebouwen 85 en 86. De meeste kamers hebben twee bedden, mogelijk komen er meer bij. Maandag zijn de gebouwen klaar om vluchtelingen op te vangen. Wanneer ze komen is afhankelijk van het COA.
De vluchtelingen zouden er tot het einde van het jaar kunnen blijven, zegt woordvoerster Wilma van Wensem van de gemeente. Er is ook gekeken of sporthallen voor noodopvang gebruikt kunnen worden, maar het COA ziet dat vooralsnog niet zitten.

Asielzoekerscentrum

Ede liet eerder deze maand weten dat ze ook een gebouw op het oog heeft voor een asielzoekerscentrum. Daar zouden 600 asielzoekers kunnen komen. Om welk pand het gaat, wil de gemeente nog niet zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!