Nieuws

Burgemeester Berends: uitspraken Volkert van der G. kloppen niet

Burgemeester Berends
Burgemeester Berends van Apeldoorn zegt dat de uitspraken van Volkert van der G. in Brandpunt Reporter over diens reïntegratie niet kloppen. Dat meldt de NOS.
APELDOORN - Burgemeester Berends van Apeldoorn zegt dat de uitspraken van Volkert van der G. in Brandpunt Reporter over diens reïntegratie niet kloppen. Dat meldt de NOS.
In de tv-uitzending zondagavond was te zien dat Van der G., die sinds zijn vrijlating in Apeldoorn woont, vertelt hoe hij zijn reïntegratie in de samenleving frustreert. Zo zou hij niet willen werken omdat hij dan gratis kan procederen.
In een reactie op de uitzending zegt burgemeester Berends tegen de NOS dat voor Van der G. dezelfde rechten en plichten gelden als voor andere bijstandsgerechtigden in Apeldoorn. De moordenaar van Pim Fortuyn komt zijn afspraken en verplichtingen na, zegt Berends.

'Gevaar voor de samenleving'

De uitzending over Van der G. veroorzaakte de nodige ophef, onder meer in de Tweede Kamer. De PVV wil dat er een debat komt met staatssecretaris Dijkhoff en CDA-Kamerlid Oskam zegt dat Van der G. een lange neus trekt naar de rechtsstaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!