Nieuws

Noodopvang asielzoekers in Brummen en Vierhouten verlengd

De noodopvang voor minderjarige asielzoekers in Brummen en Vierhouten (gemeente Nunspeet) wordt met 72 uur verlengd. Dat hebben de twee gemeenten besloten.
BRUMMEN - De noodopvang voor minderjarige asielzoekers in Brummen en Vierhouten (gemeente Nunspeet) wordt met 72 uur verlengd. Dat hebben de twee gemeenten besloten.
Het was de bedoeling dat de vluchtelingen na 72 uur zouden doorstromen naar een reguliere opvanglocatie elders in het land, maar het COA is er nog niet in geslaagd zo'n locatie te regelen.
In retraitecentrum Klein Sion in Brummen worden zeventien minderjarige vluchtelingen uit Eritrea ondergebracht. Deze noodopvang was snel te realiseren omdat de Brummense gemeenteraad vorige week al had laten weten een bijdrage te willen leveren aan een tijdelijke (nood-)opvang van asielzoekers.
In Vierhouten zitten minderjarigen op camping De Paasheuvel. 'Ik heb veel waardering voor de professionals en vrijwilligers die zorgen voor toezicht en begeleiding van de jonge vluchtelingen', aldus burgemeester Van Hemmen.