Nieuws

PVV en CDA in Tweede Kamer woedend op Volkert van der G.

Het CDA en de PVV in de Tweede Kamer zijn verbolgen over uitlatingen van de vrijgelaten moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G. De christendemocraten willen weten of zijn uitkering kan worden verlaagd of stopgezet.
APELDOORN - Het CDA en de PVV in de Tweede Kamer zijn verbolgen over uitlatingen van de vrijgelaten moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G. De christendemocraten willen weten of zijn uitkering kan worden verlaagd of stopgezet.
CDA en PVV reageren op een uitzending van het tv-programma Brandpunt Reporter van zondag. Daaruit zou blijken dat Van der G. opzettelijk een voorwaarde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling heeft geschonden. Hij zou met media contact hebben opgenomen, ondanks een verbod. Ook zou hij niet willen solliciteren, ondanks een uitkering, of willen werken. Volkert van der G. is sinds zijn vrijlating in Apeldoorn ingeschreven. Maar hij zou veelal verblijven in Harderwijk.

'Lange neus naar de samenleving'

'Van der G. gaat minachtend om met de rechtstaat en hij trekt een lange neus naar de samenleving', aldus Tweede Kamerlid Peter Oskam (CDA). De PVV vindt het 'een grof schandaal dat Van der G. na zijn vervroegde vrijlating zijn tijd niet gebruikt voor het beteren van zijn leven'.

OM kan vrijlating terugdraaien

Het Openbaar Ministerie (OM) kan eventueel maatregelen tegen de moordenaar van politicus Pim Fortuyn nemen. Zo kan het OM de rechtbank vragen om zijn voorwaardelijke vrijlating terug te draaien. Ook kan het OM Van der G. een waarschuwing geven of de voorwaarden voor zijn voorlopige invrijheidstelling verscherpen.
Een woordvoerster zegt dat het OM nu nog niet reageert, maar dat later wel zal doen. De advocaat van Van der G., Stijn Franken, geeft geen commentaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!