Nieuws

'Smaakexplosie van peer' wint Heel Holland Weckt

De winnares (in beige jas) met jury
De 'smaakexplosie van peer' van Annie Pol uit Twello heeft dit weekend Heel Holland Weckt gewonnen. De wedstrijd wecksierkunst werd gehouden tijdens het evenement Beleef Landleven in Arnhem.
ARNHEM - De 'smaakexplosie van peer' van Annie Pol uit Twello heeft dit weekend Heel Holland Weckt gewonnen. De wedstrijd wecksierkunst werd gehouden tijdens het evenement Beleef Landleven in Arnhem.
Annie Pol had een perenjam met een vleugje vanille gemaakt. Het geheim van het weckpotje van mevrouw Pol is simpel, zegt organisator Caroline Verhoeven: 'Het is een traditioneel en eenvoudig recept, maar wel de allerlekkerste. Daar was de jury het unaniem over eens.'

'De bolling van de peer kwam mooi uit'

Van de 25 mensen die meededen met de wedstrijd, heeft Pol een flink aantal inzendingen op haar naam staan: maar liefst 15 weckpotjes. Alle inzendingen zijn gecontroleerd op originaliteit, smaak en hoe het in het potje zit. 'De perenjam zat in een mooi bol potje, waardoor de bolling van de peer mooi uitkwam. En hij smaakte heerlijk: peer kan soms heel mat van smaak zijn, maar deze jam was juist heel smaakvol', aldus Verhoeven.
Volgens de organisator is de kunst van het wecken dat het met passie wordt gemaakt. Caroline Verhoeven: 'Annie Pol nam echt de tijd om er iets moois en lekkers van te maken. Ze heeft gekeken naar de kwaliteit van de producten en is met passie aan de slag gegaan. Ze is echt teruggegaan naar het ambacht.'

Tot leven gewekt

Het wecken is ontstaan in Arnhem en is weer tot leven gewekt dit weekend tijdens het evenement Beleef Landleven in het Openluchtmuseum. Daar kwamen dit weekend 30.000 bezoekers op af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!