Nieuws

Mogelijk 600 asielzoekers naar Ede

EDE - In Ede komt mogelijk een asielzoekerscentrum dat plaats biedt aan 600 asielzoekers. De gemeente heeft een geschikte locatie op het oog en is hierover in gesprek met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
Het gaat om een particulier pand. De gemeente wil nog niet zeggen om welk gebouw het gaat. 'We willen het zorgvuldig communiceren', aldus een woordvoerster van de gemeente. Burgemeester en wethouders hopen binnen een maand meer bekend te kunnen maken.
De gemeenteraad had het college van B&W in november opgeroepen te onderzoeken waar in de gemeente Ede huisvesting van vluchtelingen mogelijk is. Er is gekeken naar het voormalig woon- en zorgcentrum De Klinkenberg, maar dat gebouw is niet brandveilig. En op de kazerneterreinen in Ede staan niet voldoende gebouwen leeg. In een geschikt pand daar wonen al geruime tijd Poolse arbeiders.
Veel inwoners hebben de gemeente gevraagd wat ze voor vluchtelingen kunnen betekenen. De gemeente raadt ze aan contact op te nemen met VluchtelingenWerk of het COA.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!