Nieuws

Vijf broers Derks bij Groesbeekse familieclub Achilles'29

GROESBEEK - Harrie en Frans Derks zijn bekende boegbeelden van Achilles'29. Maar achter de schermen zijn nog drie broers Derks actief bij de club.
Harrie Derks maakt al jaren furore als voorzitter van de Groesbekers.
Hij is de grote initiatiefnemer van het avontuur van Achilles in de eerste divisie, dat momenteel heel succesvol verloopt met een tweede plaats.
Frans Derks is technisch manager en assistent-trainer bij de club.
Ook bestiert hij De Linde, de discotheek die onlosmakelijk verbonden is met Achilles. Daar komt hij ook regelmatig in actie als DJ Francesco. Verder is Frans Derks ook nog scheidsrechter.
De andere drie broers zijn veel minder bekend. Jos Derks is net als Frans ook scheidsrechter.
"Ik heb vroeger hier zelf ook gespeeld. Ik ben jeugdleider geweest. Ik heb een jaar of zeven de financiële administratie van Achilles gedaan. En ik heb ook in de sponsorcommissie en de supportersvereniging gezeten. Het is een echte familieclub. Voetbal gaat bij ons de hele week door."
Gerrie Derks is de oudste van de vijf broers. "Of ik ook de wijste ben, dat laat ik in het midden."
"Ik ondersteun Willie in het horeca-gebeuren. En Frans met technische zaken. Alles wat met het eerste elftal te maken, daar bemoei ik mij ook mee. Maar vanuit de achtergrond. We moeten ons aan de begroting houden en moeten aan heel veel eisen voldoen. Uniek dat we nu tweede staan. Daar genieten we volop van, al weten we natuurlijk wel dat we gaan zakken."
Willie Derks is zonder meer de meest actieve van de vijf broers.
"Ik vul alle gaten in die er te belopen zijn. Ik ben facilitair heel erg druk. Ik ben barmedewerker en help mee in de kantine. Ik beheer de kantine en doe de bestellingen. Ik train het damesteam van Achilles. Ik hang de netten uit en verwissel de reclameborden. Ik ben hier bijna altijd, bij de club of in De Linde. De charme van deze club is het gevoel van Achilles. We hebben elkaar allemaal nodig en vullen elkaar allemaal aan. Dat vind ik gewoon geweldig."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!