Instellingen

Willem-Alexander opent Gazellefabriek; het koningshuis is immers gek op fietsen getuige deze historische foto's

Koning Willem-Alexander fietst op TT-circuit
Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de nieuwe fabriek van fietsfabrikant Gazelle in Dieren. Niet toevallig want het koningshuis heeft wat met fietsen. © ANP

DIEREN - Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de nieuwe fabriek van fietsfabrikant Gazelle in Dieren. Niet toevallig want het koningshuis heeft wat met fietsen.

Op de foto boven het artikel is te zien dat koning Willem-Alexander meerijdt op de eerste dag van de 50e Drentse Fiets4Daagse, onder meer over het TT Circuit in Assen. Bij het 25-jarige jubileum in 1990 stapte prins Claus op de fiets en bij het 10-jarig bestaan in 1975 was koningin Juliana te gast.

Een oude zwart-wit foto van koningin Juliana op de fiets (foto: Flickr/nationaalarchief)

Koningin Beatrix fietsend door een Hollands landschap

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken op stemmige oranje fietsen het Olympisch dorp tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 (foto: ANP).

De Oranjes hebben zelfs een band met Gazelle in Dieren. Niet alleen opent koning Willem-Alexander nu de nieuwe fabriek, zijn tante prinses Margriet monteerde hoogstpersoonlijk de 14 miljoenste Gazellefiets af (foto: Gazelle.nl).

Koningin Máxima op de fiets in Leidsche Rijn om in de Utrechtse wijk het Máximapark te openen (foto: ANP).

En ook de nieuwe generatie fietst. Prinses Amalia en haar moeder koningin Máxima komen hier op de fiets aan voor de jaarlijkse koninklijke fotosessie in Wassenaar (foto: ANP).

Koning Willem-Alexander, dit keer in pak op de fiets, bij landgoed de Horsten op weg naar de opening van een bijenkast (foto: ANP).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!