Nieuws

Vleermuizentoren Klarenbeek mag blijven - 'Ik ben heel erg blij'

De vleermuizentoren
De vleermuizentoren die Marten Brascamp in 2011 in zijn tuin in Klarenbeek heeft gebouwd, mag blijven staan. Dat heeft de Raad van State bepaald.
KLARENBEEK - De vleermuizentoren die Marten Brascamp in 2011 in zijn tuin in Klarenbeek heeft gebouwd, mag blijven staan. Dat heeft de Raad van State bepaald.
De gemeente Voorst gaf de man in 2011 een vergunning voor de bouw van de toren, die vervolgens een vleermuizentoren moest worden. In het programma 'Gelderse Koppen' van Omroep Gelderland vertelde de Klarenbeker dat de toren als doel had om mensen te verrassen. Daarom trok de gemeente Voorst de vergunning in en moest de toren worden gesloopt.
De rechter oordeelde vorig jaar dat de toren mocht blijven staan. Daarop stapte de gemeente naar Raad van State en die besloot woensdag dat de rechtbank juist had geoordeeld.

'Dit is supernieuws'

Marten Brascamp is 'heel erg blij' met de uitspraak. 'Dit is supernieuws. Ik heb het gevolgd via internet.' Brascamp vond het maar raar dat de gemeente zoveel energie stopte in zijn vleermuizentoren. 'Ik heb meerdere vergunningen aangevraagd en die heb ik gekregen.'
'Iedereen vond de uitzending leuk, maar de gemeente niet', zegt Brascamp over de aflevering van Gelderse Koppen. 'Ze gingen in hoger beroep. Dat is hun goed recht, maar dan moeten ze wel met een goed verhaal komen. Dat hadden ze niet, ik heb het gevoel dat de gemeente er een gezellig dagje uit van wilde maken in Den Haag.'
Het gaat overigens goed met de vleermuizentoren. Het gebouw zit vol met 'grootoorvleermuizen'.