Instellingen

Eerste GSM-mast komt bij Woold, maar is 112 nu overal te bereiken?

WINTERSWIJK WOOLD - Er komt een GSM-mast in Woold, bij Winterswijk. Rond het Achterhoekse buurtschap is zelfs het noodnummer 112 soms niet te bereiken door de slechte dekking van het mobiele netwerk.

De mast komt er mede door de inspanningen van Marleen Tijsterman-Tervoert. Zij ontdekte een paar jaar geleden zelf hoe slecht de dekking in het gebied is, toen ze in de bossen een man vond met een slagaderlijke bloeding en geen bereik had om 112 te bellen.

Het is niet bekend wanneer de mast er definitief staat. Dat heeft onder meer te maken met vergunningsprocedures. Volgens de gemeente Winterswijk is er wel overeenstemming met de eigenaar van de grond waar de mast moet komen. 'Ik ben blij dat er nu concrete stappen gezet kunnen worden voor de verbetering van het mobiele ontvangst in Woold', zegt burgemeester Thijs van Beem. Op 15 september wordt er een bewonersavond gehouden.

Uit de meldingen bij het Meldpunt Geen112 van Omroep Gelderland bleek dat in de hele provincie problemen zijn met de mobiele bereikbaarheid. De mobiele dekking is met name op de Veluwe en in de Achterhoek op sommige plaatsen slecht. Bij Zaltbommel werd onlangs een extra mast geplaatst, maar er zijn nog steeds plaatsen met slecht mobiel bereik.

Ondervindt u nog steeds problemen met de dekking? Laat het ons weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!