Nieuws

Parachutist om het leven gekomen na sprong op vliegveld Teuge

TEUGE - Een parachutist is vrijdagavond op vliegveld Teuge, tussen Apeldoorn en Twello, om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.
De parachutist, een leerling, was in de problemen gekomen. Zijn parachute ging niet open. Volgens de procedure moet de hoofdparachute eerst worden losgelaten en daarna mag pas de noodparachute worden geopend. Waarschijnlijk heeft de man de noodparachute te vroeg geopend en is verstrikt geraakt in de hoofdparachute.

Na harde val overleden

Hij maakte daardoor een harde landing. De hulpdiensten kwamen zo snel mogelijk ter plaatse. Reanimatie door ambulancepersoneel mocht niet meer baten en de man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Bij de tweede of derde sprong ging het mis

Volgens een manager van het vliegveld gaat het om een Duitse man van achter in de vijftig. De politie kan de identiteit van het slachtoffer overigens nog niet bevestigen. Hij heeft donderdag voor het eerst getraind en is vrijdag voor het eerst gesprongen. Bij de tweede of derde sprong ging het mis.

Een gezelschap uit Duitsland

Hij was met een gezelschap van tien man uit Duitsland naar Teuge gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie is er slachtofferhulp voor omstanders geregeld. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.