Nieuws

Frans Duijts: De Ziel Van Tiel - Documentaire over de weg naar het Waalkadefeest

Frans Duijts staat centraal in de documentaire 'De ziel van Tiel', die zaterdag 11 juni 2011 werd uitgezonden bij TV Gelderland.
TIEL - Frans Duijts staat centraal in de documentaire 'De ziel van Tiel', die zaterdag 11 juni 2011 werd uitgezonden bij TV Gelderland.
Bekijk hier de promo 'De Ziel Van Tiel': 
Met een camera volgt verslaggever Arjan Hoefakker de Tielse volkszanger in de aanloop naar Frans' eerste grote eigen concert op de Waalkade in Tiel. Daarbij loopt de spanning steeds verder op voor de Tielse volksheld.
Foto: Jan Bouwhuis
De zanger wordt gevolgd tijdens het sporten, het middageten met zijn vrouw en kinderen, in de auto opweg naar de Waalkade, bij de generale repetitie en bij de opbouw van het feestterrein aan de Waalkade.

Intiem en openhartig

Duijts vertelt in de documentaire openhartig over zijn zenuwen en de spanning in de aanloop naar het concert. Ook het stigma dat hij te veel een imitator zou zijn van zijn grote voorbeeld André Hazes komt ter sprake. Verder keken we in het familie-sloopbedrijf van vader Chris Duijts, want die is apetrots op zijn beroemde zoon.
Arjan Hoefakker vertelt op Radio Gelderland over het wekenlang op de voet volgen van de Tielse volkszanger:  
Daarnaast registreerde Omroep Gelderland het Waalkadefeest met meerdere camera's. Hoe gaat Frans Duijts om met zijn rijzende roem?
Bekijk de complete documentaire De Ziel Van Tiel:
Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn: hier een korte terugblik op het eerste eigen grote concert van Frans Duijts.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!