Nieuws

Boer Geert in Persingen is even theaterdirecteur

PERSINGEN - Boer Geert Kroes is voor een paar dagen ook theaterdirecteur. De landbouwer uit Persingen stelt zijn erf namelijk beschikbaar voor de theatervoorstelling Mansholt.
Het stuk reist sinds vorig jaar op boerderijen door heel Nederland en speelt de komende drie weken in Persingen en Wageningen. Het stuk gaat over een deel van het leven van Sicco Mansholt, maar ook vooral over landbouw en de voedselindustrie. En dus ook over de discussie uit de jaren ’70 die vandaag de dag nog steeds relevant is. Namelijk of er grenzen zijn aan de groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? De rol van Sicco Mansholt wordt gespeeld door acteur Helmert Woudenberg.

Sicco Mansholt was in die jaren eurocommissaris van landbouw. Het stuk speelt in de tijd dat hij aan de vooravond van zijn pensioen staat. Mansholt is geselecteerd als één van de elf beste voorstellingen van 2014.

Dries van Agt

De voorstellingen in Persingen zijn te zien vanaf donderdagavond 27 augustus tot en met 6 september. Het decor is boerderij Buitengast in Persingen in de Ooijpolder. Boer Geert Kroes houdt er zwart- en roodbonte koeien en kalfjes. ’s Winters leven de koeien in de stal, in het voorjaar en de zomer zijn ze buiten. Dan grazen ze op het weiland achter de boerderij. Boer Geert is ook actief als vrijwillig vogelbeheerder. Rond de voorstelling worden ook nog andere activiteiten georganiseerd. Zo is donderdag 27 augustus oud-minister-president Dries van Agt te gast. Dries van Agt is jurist, hoogleraar, politicus, diplomaat en activist. In 1971 tot en met 1977 was hij minister van justitie voor de KVP onder andere in het kabinet den Uyl. Na afloop van de voorstelling volgt er een gesprek met hem. Van 10 tot en met 13 september speelt het stuk in Wageningen.