Nieuws

Binnenkort ook staking ambulancepersoneel regio Nijmegen

In navolging van onder meer Rotterdam, waar maandag is gestaakt, legt het ambulancepersoneel in Nijmegen op maandag 31 augustus een paar uur het werk neer. Dat meldt vakbond FNV.
NIJMEGEN - In navolging van onder meer Rotterdam, waar maandag is gestaakt, legt het ambulancepersoneel in Nijmegen op maandag 31 augustus een paar uur het werk neer. Dat meldt vakbond FNV.
Inzet van de acties is het uitblijven van een nieuwe cao. Bonden en personeel voeren inmiddels zo'n 3 maanden actie uit protest tegen het vastlopen van de onderhandelingen. Volgens de werknemer worden ze door de 'halsstarrige' houding van de werkgevers nog verder op achterstand gezet. De salarissen zouden 2,75 pocent achterlopen ten opzichte van die in de ziekenhuizen en dat verschil loopt door het laatste bod van de werkgevers op tot zo'n 3,75 procent. Onverteerbaar, aldus vakbond FNV die de acties van maandag in Rotterdam ondersteunt.

Alleen uitruken bij spoedgevallen

Daar legde het ambulancepersoneel tussen 10.00 uur en 14.00 uur het werk neer. De ambulances rukten alleen uit bij spoedgevallen. FNV-bestuurder Fred Seifert noemt het 'onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen'.
Het ambulancepersoneel zit acht maanden zonder cao. Dinsdag houdt de regio Utrecht een werkonderbreking en woensdag leggen Amsterdam en Den Helder het werk neer. Nijmegen en Haarlem staken op maandag 31 augustus een paar uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!