Nieuws

Pelikaan tussen koeien en ganzen in Westervoort

ARNHEM - Zuid-Europa, Azië en Afrika, dat zijn de streken waar roze pelikanen zich thuisvoelen. Maar er is één die zich ook op zijn gemak voelt tussen Hollandse koeien en ganzen in Westervoort.
Wat het extra bijzonder maakt is dat deze pelikaan niet is ontsnapt uit gevangschap. De nieuwe inwoner van Westervoort is niet geringd en dus wild. Dit exemplaar is mogelijk de Rijn afgezakt om nu hier zijn visje mee te pakken.
'Normaal tref je ze aan in Mexico en dat soort landen, daar hebben wij ze ook gezien, maar niet hier in Westervoort, dat is heel uniek', zegt een omstander.
De koeien hebben blijkbaar ook nog nooit een pelikaan gezien. Zij zijn heel nieuwsgierig en proberen aan de vogel snuffelen, zo is te zien op beelden die zijn gemaakt door WestervoortPlaza.nl.
De pelikaan is een ware attractie voor veel vogelspotters. Op de website www.waarneming.nl komen diverse meldingen binnen. Daaruit blijkt dat de pelikaan niet alleen Westervoort als tijdelijke woonplaats heeft. Hij is ook gespot in onder meer Duiven en Velp.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!