Nieuws

Opleiding tot schaapherder begint in Velp; geen baantje om lekker tegen een boom te zitten

19 scholieren beginnen deze week in Velp aan hun opleiding tot schaapherder. De opleiding is populair, want de 20 beschikbare plekken op Helicon waren binnen korte tijd vergeven.
VELP - 19 scholieren beginnen deze week in Velp aan hun opleiding tot schaapherder. De opleiding is populair, want de 20 beschikbare plekken op Helicon waren binnen korte tijd vergeven.
Maar de scholieren mogen niet denken dat het een simpele opleiding zal zijn, zegt opleidingscoördinator Geert Willink. 'Het is niet zomaar een beroep waarbij je met een stafje in de hand tegen een boom kunt gaan zitten, het is een ambacht waar veel kennis voor nodig is.'
Voor die kennis biedt de opleiding een praktijkdeel en een theoriedeel. De leerlingen zitten 2 tot 4 dagen bij een ervaren herder om het vak te leren. Een dag per week zullen zij zich voor theorielessen melden in Velp.
Willink: 'Daar krijgen ze ook weer opdrachten mee die ze moeten toepassen in de praktijk. Ze moeten bijvoorbeeld inventariseren welke rassen schapen er zijn, hoe ze een kudde hoeden en ze inventariseren de flora een fauna op locatie. Het praktijkdeel is ook noodzakelijk, want van een ervaren iemand leer je het meest.'
De studenten zijn deels al begonnen met hun praktijkdeel, donderdag is de eerste theorieles.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!