Nieuws

Wielrenster Van Vleuten na val: meer geluk dan pech gehad

WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten werd anderhalve week geleden aangereden, maar herstelt alweer snel.
Het ging mis met de 32-jarige Wageningse op trainingskamp in Italië. "Ik was aan het trainen op mijn tijdritfiets. Een auto kwam me tegemoet en heeft me niet gezien. Die slaat af en gaat stilstaan op mijn weghelft en ik klap er gelijk op. Drie gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een klaplong. Ik heb daar vijf dagen in het ziekenhuis gelegen, dat was ook een hele belevenis in een Italiaans ziekenhuis."

Even geen doelen meer

"Pech, maar ook wel echt geluk. Het had veel erger af kunnen lopen. Ik heb er geen blijvende schade van opgelopen. Rot dat ik er nu even uit ben, maar het gaat allemaal wel weer goed komen. Ik had heel erg veel zin in het derde deel van het seizoen met het WK. En dan zit je hier thuis in Wageningen, geblesseerd en even geen doelen meer. Ik heb iedere dag minder pijn en rij alweer rondjes door Wageningen en Rhenen op mijn stadsfiets."
Het seizoen voor de vrouwen duurt nog maar ruim een maand en eindigt met het WK in het Amerikaanse Richmond. "Misschien is het toch nog mogelijk om te koersen dit jaar. Ik weet niet of de bondscoach mij nog wel selecteert, want Nederland is zo sterk. Maar het WK halen is voor mij geen doel. Als ik meedoe, wil ik wel op een bepaald niveau zijn. Ik heb mijn sleutelbeen wel eens eerder gebroken en toen alweer snel aan de Olympische Spelen meegedaan. Nu is er wel echt veel meer aan de hand, ik lig veel meer in de kreukels dan toen."

Risico van het vak

Van Vleuten rijdt vaak alleen op trainingskampen in verlaten gebieden en beseft zich wel dat het allemaal niet zonder gevaar is. "Het was me nog nooit overkomen, ik ben volgens mij zelfs nog nooit gevallen tijdens de training. Ik ben altijd voorzichtig, maar risico's vallen nooit uit te sluiten. Het is het risico van het vak, maar we hebben altijd te maken met medeweggebruikers."

Extra kriebelen

"Vorig jaar viel ik tijdens het WK. Het is heel teleurstellend om twee jaar achter elkaar zo zwaar te vallen. Hopelijk blijft me dat in 2016 bespaard, want er liggen hele mooie doelen in het vooruitzicht, zoals Rio. En zeker nu ik uit koers ben, gaat het extra kriebelen om er volgend jaar helemaal te staan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!