Rivierengebied

Nog veel meer mysterieuze kunst aangetroffen in de Betuwe

DEIL - Er zijn nog veel meer mysterieuze kunstwerkjes aangetroffen in de Betuwe. De op vogelhuisjes en klokken lijkende kunstwerken duiken niet alleen op langs verschillende snelwegen, maar ook in steden als Culemborg, Nijmegen en Tiel.
Gisteren maakte een inspecteur van Rijkswaterstaat voor het eerst gewag van de opmerkelijke objecten op viaducten van de A15.
Uit een oproep van Omroep Gelderland op Facebook blijkt dat gelijksoortige objecten ook in Culemborg, Nijmegen en Tiel worden gezien. Onderstaand exemplaar hangt op het station Culemborg, vernemen wij via Facebook. En als het donker wordt, is het kunstwerk ook nog verlicht.

Kunst van piepschuim

Omroep Gelderland-verslaggever Rob Haverkamp kwam zondag ook andere exemplaren tegen op de A2, A15 en A27 rondom knooppunt Deil. Ze zijn gemaakt van piepschuim en hebben verschillende kleuren. Sommige zijn wit met zwarte contouren, anderen hebben juist uitbundige kleuren.
Automobilisten hebben geen idee waar de kunst vandaan komt, blijkt uit een rondvraag. Het lijkt de automobilisten niet te deren, ze vinden het over het algemeen wel leuk dat het beton wordt opgevrolijkt met de kunst.

Rijkswaterstaat vindt het gevaarlijk

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de kunstwerken langs de snelwegen de komende weken worden weggehaald. 'Het lijkt een leuke actie, maar mensen hebben geen idee hoe gevaarlijk dit is als het naar beneden valt.' Wat er met de kunst gebeurt, als het van de viaducten wordt afgehaald weet de woordvoerder niet zeker, maar hij gaat ervan uit dat het wordt weggegooid.
Weet u wie dit gemaakt heeft? Meer informatie over de mysterieuze kunst is nog steeds welkom. Mail omroep@gld.nl of laat een reactie achter op onze Facebookpagina.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!