Nieuws

Putten geeft 150.000 euro voor behandeling zieke Floor

Heel Putten zette zich de afgelopen maanden in voor de 5-jarige Floor die een ernstige vorm van kinderkanker heeft.
PUTTEN - Heel Putten zette zich de afgelopen maanden in voor de 5-jarige Floor die een ernstige vorm van kinderkanker heeft.
150.000 euro moest er worden opgehaald voor het meisje uit Putten om een behandeling in de Verenigde Staten te kunnen financieren. 'En dat is binnen. Echt geweldig. Het is een enorm succes en het hele dorp leeft mee. Iedereen in Putten kent Floor', vertelt opa, Wim van Til. 
Desondanks zijn de zorgen rondom Floor niet weggenomen. Het plan was dat ze eind juli naar de VS zou vertrekken. 'Dat heeft drie maanden vertraging opgelopen omdat ze zo goed als schoon moet zijn voor ze behandeld kan worden. Het heeft de afgelopen tijd tegengezeten met de chemokuren. Daarom krijgt ze deze week een superkuur, haar hele systeem ligt plat. Het is een spannende periode'.

'Elke werkdag wordt er gekookt'

Alles voor de behandeling in de VS is al geregeld, zelfs het huis voor de hele familie is voor zes maanden gehuurd. 'Het is fijn dat het daar in ieder geval niet aan ligt. Dat is alles wat je kan doen.' En ook de gemeenschap in Putten laat zich volgens opa van haar beste kant zien. 'Elke werkdag wordt er gekookt voor het gezin. Het is jammer dat het om zoiets afschuwelijks gaat want dit haalt het beste in mensen naar boven.'
De komende weken moet blijken of de kuren aanslaan en of Floor ook daadwerkelijk kan afreizen naar de VS. 'De kans is nog steeds heel groot. Met neuroblastoom is de kans op overleven 20 procent, na de behandeling is de kans 40 procent. En als Floor goed genoeg is is de kans op succes ook groter'
Hier leest u alles over Floor.