Nieuws

Frisbeeën kan eindelijk voor 'het eggie'

ARNHEM - Ultimate frisbee is officieel erkend door het Internationaal Olympisch Comité. De Arnhemse frisbeeclub FC Airborn is blij met de erkenning.
Secretaris Daan Remmers: 'Het is goed voor de sport. De sport krijgt meer bekendheid en ook scholen zullen er eerder mee aan de slag gaan. Reacties als 'frisbee, dat doe je toch met je hond?', horen dan hopelijk tot het verleden!'
Het Nederlands meisjesjeugdteam is net terug uit Frankfurt waar ze hun Europese titel hebben geprolongeerd. Bij het Nederlands teams meiden U17 (Ultimate tot 17 jaar) spelen vier speelsters van FC Airborn: Janne Jansen (teamcaptain), Lola Dam, Isa te Brake en Jette Bardoel. Daarnaast zijn de bondscoach en assistent-bondscoach Leontine Sonneveldt en Minke Schoffelmeer ook lid van FC Airborn en teammanager Mirjam Jansen-Schaap is voorzitter van de club.
Ultimate frisbee is een veldsport die zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Op het gras speel je 7 tegen 7. Het is de bedoeling dat je de de frisbee in de eindzone van de tegenstander vangt. En dat moet je doen zonder te lopen met de frisbee. Als je de schijf eenmaal in handen hebt, mag je hem maximaal 10 seconden vasthouden.
Ook deze zomer de sterren van de hemel af frisbeeën? Oranjespeelsters Janne Jansen en Jette Bardoel hebben tips: