Culemborg

Honderden dode visjes uit sloot Culemborg gehaald

CULEMBORG - Uit een sloot aan de Weithusen in Culemborg zijn de afgelopen dagen honderden dode vissen opgevist. Er zit namelijk te weinig zuurstof in de sloot.
Hoe dat mogelijk is, is bij het Waterschap Rivierenland nog niet bekend. Normaal bevat water te weinig zuurstof doordat het te warm is, of doordat er te veel planten in het water staan.
Woensdagavond zag een voorbijganger dode vissen in het water. Daarop besloot het waterschap om de vissen uit het water te halen en vers water toe te voegen aan de sloot. Zo moet het probleem worden opgelost.

Kan nog enkele dagen duren

Donderdag werden er al tientallen vissen opgevist met een groot visnet. Vandaag werden er honderd vissen uit het water gehaald. Het waterschap verwacht nog enkele dagen bezig te zijn en gaat door zolang het nodig is.
De verwachting is dat er nog honderden dode vissen bij komen. Het verse water komt uit de Linge, maar het duurt ook een halve dag voordat het water uit de Linge in de sloot is.

Niet gevaarlijk

Het water is niet besmet met botulisme. Dat probeert het waterschap ook te voorkomen. Het is dus ook niet gevaarlijk om in aanraking te komen met het water van de 2 kilometer lange sloot. Daarnaast kan iedereen gewoon zwemmen in de plas 'De Meent', die staat niet in verbinding met de sloot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!