Nieuws

Liveblog (gesloten): veel stormoverlast in Gelderland, een dode in Wolfheze

ARNHEM - In Wolfheze is een 59-jarige man uit het Zuid-Hollandse Strijen om het leven gekomen doordat een boom op zijn auto viel. Dat gebeurde bij het Bilderberghotel. De man stond er met zijn auto stil, aldus de brandweer.
Ook op de Koninginnelaan in Apeldoorn viel een boom op een auto. De inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook in Dieren viel een boom op een auto. Daar raakte niemand gewond.
Her en der zijn wegen versperd door omgevallen bomen. Op diverse trajecten kwam het treinverkeer stil te liggen door bomen op het spoor. De optredens op het hoofdpodium van de Zwarte Cross zijn tijdelijk stilgelegd.
Een foto gemaakt die geschikt is voor het liveblog? Deze is welkom op foto@gld.nl (zet er wel even de plaatsnaam bij).

Liveblog:

21.15 uur We sluiten het liveblog over de storm af. Lees alles hieronder nog eens rustig door.
20.25 uur Alleen al in het noorden en oosten van onze provincie zijn vandaag 625 meldingen van stormschade binnengekomen. Daarmee is het de drukste dag qua stormmeldingen sinds tien jaar.
20.00 uur Het KNMI heeft de waarschuwing vanwege de storm aangepast. Het weeralarm (code rood) dat alleen nog gold in de provincie Noord-Holland is ingetrokken, aldus het weerinstituut. Nu geldt code oranje (extreem weer) nog in het Waddengebied en in noordelijk Nederland.
19.40 uur Er staan nog zo'n 100 meldingen 'open' die door de hulpdiensten afgehandeld moeten worden. Tot 19.30 uur kwamen er honderden stormmeldingen binnen vanuit Gelderland.
19.25 uur In Gorssel kwam een tak op de weg terecht. Auto's konden er geruime tijd niet langs, waardoor er een file ontstond.
18.55 uur In Oosterbeek was er op diverse plaatsen geen doorkomen meer aan. Zoals hier op de Benedendorpseweg:
18.53 uur Iedereen kan vanavond gratis naar de Zwarte Cross. 'De poorten van het festival staan vanaf NU voor IEDEREEN open, we heffen GEEN ENTREE', aldus de organisatie op Facebook.
18.50 uur Ook overlast aan het Westeinde in Nunspeet.
18.48 uur Een foto uit Voorthuizen.
18.45 uur Op de N348 bij Gorssel, de weg van Zutphen naar Deventer, is een tak van een meter of 4 losgekomen. Die viel boven op een andere tak, zo'n 8 meter boven het wegdek. Er is een omleiding ingesteld.
18.40 uur Winterswijk, een van de vele plaatsen waar het verkeer werd gehinderd door omgevallen bomen en afgevallen takken.
18.35 uur En beelden uit Lichtenvoorde, waar de optredens op het hoofdpodium van de Zwarte Cross tijdelijk zijn stilgelegd.
18.30 uur Beelden uit Apeldoorn, waar een zwaargewonde viel doordat een boom op een auto terechtkwam.
18.20 uur Ook deze boom in een tuin in Valburg begaf het.
18.13 uur Goed nieuws voor treinreizigers: tussen Doetinchem en Winterswijk rijden weer treinen, meldt Arriva.
18.10 uur Verzoek van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland: bel alleen bij spoedmeldingen 112. Dus niet als er een grote tak in de tuin is gevallen.
18.00 uur Ook bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij lagen drie bomen op het spoor. Die konden snel worden weggehaald.
17.50 uur De brandweer van Otterlo bij een omgezaagde boom op de Esserbroekerweg.
17.45 uur Update boom op auto in Apeldoorn: de inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer.
17.40 uur De man die bij het Bilderberghotel in Wolfheze is omgekomen doordat een boom op zijn auto viel, was al overleden toen de brandweer ter plaatse kwam. Dat zegt een woordvoerster van de brandweer. De man stond met zijn auto op de parkeerplaats achter het hotel.
17.35 uur In Harderwijk is een boom gevallen op een eethuisje aan de Strandboulevard Oost. Het gebouw heeft veel schade opgelopen.
17.30 uur Nog steeds deel treinverkeer gestremd door boom op het spoor.

Geen treinen:

Vorden-Winterswijk, Putten-'t Harde

Minder treinen:

Zutphen-Arnhem
17.20 uur Zwarte Cross: veel bezoekers houden het voor gezien
17.15 uur Zoals eerder gemeld: op de Koninginnelaan in Apeldoorn is een boom op een auto gevallen. De hulpdiensten zijn al een halfuur bezig om de bestuurder uit de wagen te krijgen.
17.10 uur Tussen Zutphen en Arnhem rijden minder treinen door een boom op het spoor. Tussen Vorden en Winterswijk rijden nog steeds geen treinen, ook door een boom op het spoor.
17.05 uur Inmiddels neemt de wind in Noord-Holland in kracht af, meldt de VerkeersInformatieDienst.
17.00 uur In Wissel, bij Epe, heeft een speeltoestel het niet overleefd.
16.55 uur Veel bezoekers van de Zwarte Cross gaan weg. De organisatie hoopt dat ze later weer terugkomen. Op het hoofdpodium wordt tijdelijk niet opgetreden.
16.50 uur Ook op de Koninginnelaan in Apeldoorn is een boom op een auto gevallen. Er is een traumaheli geregeld.
16.45 uur Bij kruisingen rond de Blauwe Golven in Arnhem zijn de verkeerslichten uitgevallen.
16.40 uur Tot 16.25 uur zijn er bij de meldkamer van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 50 meldingen van stormschade binnengekomen. Vooral in Harderwijk, Nunspeet en Putten en omgeving.
16.35 uur Op de camping van de Zwarte Cross is het nu noodweer, zeggen mensen daar. Campinggasten pakken massaal hun spullen.
16.30 uur De Zwarte Cross in Lichtenvoorde is tijdelijk stilgelegd.
16.25 uur Update Wolfheze: het slachtoffer is een man. Hij zat in zijn auto op de parkeerplaats bij het hotel.
16.18 uur De brandweer meldt dat er in Wolfheze een dode is gevallen doordat een boom op een auto viel. Dat gebeurde bij hotel Bilderberg.
16.15 uur Rukwinden op de Nelson Mandelabrug in Arnhem, meldt Hans Hermans.
16.10 uur Ook diverse meldingen over omgevallen bomen in Ede en Barneveld.
16.05 uur Op de A1 van Amersfoort naar Apeldoorn is de afslag Barneveld afgesloten. Er is mogelijk een auto van de weg geraakt. De omstandigheden zijn er overigens niet goed. Veel automobilisten rijden er niet harder dan 80.
16.00 uur Op vier plaatsen in Oosterbeek is bijna tegelijkertijd een boom op een weg beland. Op de Benedendorpsweg, op de Prins Bernhardweg, op de Sportlaan en de Pietersbergseweg.

15.55 uur 'Ga niet de weg op'

Rijkswaterstaat geeft voor heel Nederland het advies om niet de weg op te gaan. Eerder raadde de dienst alleen nog af om van Amsterdam naar Den Haag te rijden vanwege de storm.
15.50 uur De oefenwedstrijd FC Lienden - De Graafschap is vanwege de harde wind afgelast. Het duel zou om 18.00 uur beginnen. De spelers van De Graafschap trainen morgenvroeg extra, meldt de Doetinchemse club. 
15.48 uur Tussen Doetinchem en Varsseveld rijden geen treinen; er ligt een boom op het spoor. De extra reistijd is 30 tot 60 minuten, meldt de NS.
15.45 uur In Wadenoijen verspert een boom een weg.
15.35 uur Op het terrein van het Thomashuis in Tiel, een tehuis waar mensen met een meervoudige beperking wonen, is de top van een grote boom terechtgekomen. De top van de boom verspert de ingang van het Thomashuis en de toegang tot een appartementencomplex.
15.25 uur Op de hoek van de Imboslaan en de Beverodelaan in Dieren viel een boom op een auto. Er raakte niemand gewond.
15.20 uur Op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde raakte een verslaggeefster van Omroep Gelderland lichtgewond doordat er een paal omviel.
15.15 uur In Nijmegen stortte een marktkraam in elkaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!