Doetinchem

Doetinchems bedrijf bouwt 3D-fiets: 'Maar je kunt er nog niet op fietsen'

DOETINCHEM - Terwijl de Tourrenners proberen zondag Parijs te halen, zwoegt een Doetinchems bedrijf voor de 'Tour de Print'. Dit weekend moet hun 3D-geprinte racefiets klaar zijn.
Het is helaas uitgesloten dat Robert Gesink op deze fiets ooit een Touretappe wint. 'Dat zou heel leuk zijn, maar nu maken we een fiets waar je nog niet op kunt rijden. Tenzij je heel licht bent, maar ik denk dat zelfs Gesink iets te zwaar is', zegt Teun Willems van CAD2M, het bedrijf achter Tour de Print.
Luister hier naar het gesprek tussen Nieke Hoitink en Teun Willems:

Alles erop en eraan

De fiets is nog niet sterk genoeg omdat het uit allemaal losse onderdelen bestaat van maximaal 30x30x30 centimeter, zegt Willems: 'Maar de wielen kunnen draaien, de trappers draaien, het stuur draait. Wij laten hiermee zien dat we een hele fiets kunnen printen uit PLA-kunststof: stuur, zadel, mooie velgjes. Alles erop en eraan.'
'Wij willen hiermee vooral aan de gewone man laten zien wat 3D-printen inhoudt', zegt Willems. 'Ik nam die printer vorige week mee naar huis en mijn vriendin stond er echt van te kijken: hoe kan dat nou?'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!