Nieuws

Politie lost schoten bij aanhouding in Wijchen na massale vechtpartij

In Wijchen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee waarschuwingsschoten gelost door de politie. Dat gebeurde na een grote vechtpartij op de Suikerbergseweg en een achtervolging. De politie hield drie mensen aan.
WIJCHEN - In Wijchen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee waarschuwingsschoten gelost door de politie. Dat gebeurde na een grote vechtpartij op de Suikerbergseweg en een achtervolging. De politie hield drie mensen aan.
De politie reed af op een melding van een geweldsincident. Een groepje van vijf mensen bleek te zijn belaagd door een groep van twintig, het vijftal werd daarbij mishandeld. Toen de politie aankwam, waren de belagers al weg. Enkelen van hen vertrokken op een scooter.

Achtervolging en een gebroken been

Bij een zoekactie in de buurt troffen agenten op de Hoefsestraat vervolgens een scooter aan met drie jongens erop. Bij het zien van de politieauto, ging de bestuurder er snel vandoor. Toen de dienstwagen naast de verdachten reed, begon de scooter te slingeren waardoor twee van de drie van het voertuig vielen. Twee mensen zijn aangehouden, onder wie een 18-jarige Wijchenaar. De andere verdachte is 17 jaar en komt ook uit Wijchen. Hij brak zijn been en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Luister hier naar het gesprek met politiewoordvoerder Ben van Ingen Schenau op Radio Gelderland:

Waarschuwingsschoten

De bestuurder van de scooter reed na de valpartij door. Andere agenten kwamen hem elders in Wijchen tegen. Toen hij opnieuw niet wilde stoppen, zijn de waarschuwingsschoten gelost. Het was de zesde keer dit jaar dat de politie dat deed. De voorgaande jaren kwam het aantal op acht en vier keer uit.
Na de schoten besloot de verdachte, een 18-jarige man uit Wijchen, alsnog te stoppen. Wel reed hij eerst op de politieauto in, die daardoor beschadigd raakte. De man is aangehouden. Naar aanleiding van de schoten werd ter plaatse onderzoek gedaan.
Doordat de politie de achtervolging inzette, werd de groep slachtoffers gevraagd even te wachten maar dat deden zij niet. Om die reden is de aanleiding van de vechtpartij nog onbekend. Ook zijn er geen aangiftes binnen. De politie roept de slachtoffers alsnog op zich te melden op het bureau.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!