Nieuws

Museumpark Orientalis luidt opnieuw de noodklok

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting wordt opnieuw bedreigd door sluiting. Het park heeft snel enkele tonnen nodig, anders moet het de deuren sluiten.
Als de benodigde tonnen niet snel binnen zijn, zal het park vanaf 1 november dichtgaan, zegt directeur Erna van de Ven. Zij gaat de provincie en de gemeente Berg en Dal nu benaderen voor hulp.

Ze geven nu niet meer thuis

Volgens Van de Ven is Orientalis met 31 hectare groot en kwetsbaar; het moet onderhouden blijven en dat kost heel veel geld. Vóór de verkiezingen deed het museum nog een rondje politiek en toen waren zij positief over een bijdrage. Nu geeft niemand meer thuis, aldus de directeur.

Pad moet park weer op de rit brengen

Als de politiek eenmaal over de brug komt, volgen de bedrijven in de optiek van Van de Ven vanzelf. Op dit moment is men hard bezig het park te vernieuwen. Een zondag geopend Nobelpad voor de Vrede maakt daar deel van uit. Mocht het museum noodgedwongen moeten sluiten, dan kost dit 2 fte. Verder komen 40 mensen die in het kader van herintegratie bij het museum werken, op straat te staan.

Prominente wereldburgers

De opening van het Nobelpad werd zondag verricht door de marsleider van de Nijmeegse Vierdaagse Johan Willemstein. Op dit vredespad kan gewandeld worden langs een aantal prominente wereldburgers die de Nobelprijs voor de Vrede hebben ontvangen.

Van Tutu tot Asser

Tijdens de wandeling zijn inspirerende uitspraken te lezen van onder andere Martin Luther King, Desmond Tutu, en Tobias Asser, de enige Nederlander die de Nobelprijs heeft gekregen. Het museum wil met het pad laten zien wie in de geschiedenis hebben bijgedragen aan de vrede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!