Nieuws

Vrijgelaten Nijmeegse 'gluurder' weer de fout in: opnieuw vast

Een 39-jarige Nijmegenaar die in de stad berucht is als de 'studentengluurder', zit weer vast. De voorlopige hechtenis van de man was eerder geschorst, maar omdat hij deze week weer werd betrapt, is hij opnieuw in de cel gezet.
NIJMEGEN - Een 39-jarige Nijmegenaar die in de stad berucht is als de 'studentengluurder', zit weer vast. De voorlopige hechtenis van de man was eerder geschorst, maar omdat hij deze week weer werd betrapt, is hij opnieuw in de cel gezet.
De schorsing van de voorlopige hechtenis was bij de raadkamer van de Arnhemse rechtbank aangevochten door het Openbaar Ministerie. Dat zegt dat tegen de man een strafrechtelijk onderzoek loopt naar zedendelicten die van een ander kaliber zijn dan gluren.
Gluren is weliswaar beangstigend voor het slachtoffer en verboden via de Algemene Plaatselijke Verordening, maar meer dan een bekeuring zit er voor de gluurder niet in. 

Betrapt

De Nijmegenaar werd in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juli op heterdaad betrapt door agenten toen hij bij de bewoonster van een huis in de Johannes Vijghstraat naar binnen stond te gluren. Daarmee overtrad hij de voorwaarden van de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Reden voor het OM om de raadkamer te vragen de man weer in voorlopige hechtenis te nemen.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat het onderzoek tegen de Nijmegenaar in volle gang is. Ze hoopt dat op korte termijn meer kan worden gemeld over de verdenkingen tegen de man.