Nieuws

Jongens uit Ermelo denken drugsbaas te zien: 'Een getinte man met een snor, hij leek er echt op'

ERMELO - Een spannend avontuur voor Peter (10), Lukas (10) en Laurence (9). Ze kregen complimenten van de politie, maar geen beloning van 3,5 miljoen euro.
Op een parkeerplaats aan de Paul Krugerweg in Ermelo zagen de jongens een busje staan. 'Ik dacht: dat kan die drugsbaron zijn uit Mexico. Een getinte man met een snor. Ik had het in de krant gelezen. Hij leek er best veel op', vertelt een van de jongens.
Ze dachten dat het de ontsnapte drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzman uit Mexico was. De gouden tip die leidt naar de arrestatie van de internationale topcrimineel kan rekenen op een beloning van 3,5 miljoen euro.

'We wisten dat hij gevaarlijk was maar het was niet zo eng'

'Ik heb het kenteken opgeschreven en daarna de politie gebeld. We wisten dat het een gevaarlijke man was, maar we vonden het niet zo heel eng', vertelt het drietal.

'Wat moet die man in Ermelo?'

Marieke, de moeder van Peter, wist meteen dat het niet op de Mexicaanse drugsbaas ging. 'Wat moet die man zo ver van huis uit Mexico? Zich hier in Ermelo verstoppen en dan langs de weg staan? Maar de kinderen waren ervan overtuigd dat het wel zo was. Hij had precies zo'n snor en hij rookte wiet, dat wisten ze zeker.'

'Knap voor een kind van 10'

'De politie pakte het serieus op en belde later terug dat er niets was aangetroffen', vervolgt de moeder van Peter. 'De agent zei wel dat het goed was dat de jongens gebeld hadden en het nummerbord hadden genoteerd. Daar denkt niet iedereen aan, wel knap voor een kind van 10 jaar oud.'
Wat als de jongens de drugsbaas weer denken te zien? 'Dan bellen we gewoon weer de politie', zegt het drietal stellig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!