Nieuws

Val Srebrenica is al 20 jaar geleden, nog steeds hulp vanuit Valburg

ELST - Zaterdag is het 20 jaar geleden dat Srebrenica, dat beschermd werd door Nederlandse blauwhelmen, werd overlopen door Bosnisch-Servische troepen van generaal Mladic. Nog altijd is er hulp nodig voor de nabestaanden daar. En die komt al vijfftien jaar uit het Gelderse Valburg.
Destijds werden er 8000 moslimmannen en moslimjongens vermoord door Bosnische Serviërs. Het is de grootste massamoord in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. 'Nog altijd leven nabestaanden in slechte omstandigheden', zeggen Hans Saris uit Valburg en Jolande Saat uit Elst. Zij zijn bestuursleden van de stichting 4WD Supporting Bosnia.
Om de nabestaanden daar te helpen brengen Saris en Saat hulpgoederen bij mensen thuis in afgelegen gebieden die uitsluitend te bereiken zijn met vierwielaangedreven terreinwagens. Ook hebben ze al diverse huizen, zieken- en verpleeghuizen opgeknapt en bewoonbaar gemaakt.

15 ton hulpgoederen ligt klaar

In het magazijn in Elst zijn vrijwilligers wekelijks druk in de weer om weer 15 ton aan hulpgoederen klaar te maken voor transport. Vooral met geneeskundige spullen. Eind september zal de stichting weer naar het oosten afreizen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!