Apeldoorn

Geen azc in wijk Zuidbroek in Apeldoorn; bewoners opgelucht

Er komt geen asielzoekerscentrum in de Apeldoornse wijk Zuidbroek. Het college van B&W ziet meer in de locaties GGNet aan de Deventerstraat, Immendaal en Kleiberg. © ANP
APELDOORN - Er komt geen asielzoekerscentrum in de Apeldoornse wijk Zuidbroek. Het college van B&W ziet meer in de locaties GGNet aan de Deventerstraat, Immendaal en Kleiberg.
Apeldoorn wil 600 tot 800 vluchtelingen opvangen. Als het aan het college ligt, worden die ondergebracht in twee zelfstandige centra.

Hevig verzet

Zuidbroek werd eerder ook als mogelijke locatie genoemd, wat leidde tot hevig verzet in de nieuwbouwwijk. Bewoners vreesden dat de waarde van hun huis zou kelderen door de komst van een azc. Ze zijn dan ook opgelucht dat hun wijk niet meer in beeld is.

'Nog steeds azc in de achtertuin'

Als er wordt gekozen voor de locatie GGNet, krijgt de wijk volgens actiegroep Pro Zuidbroek nog steeds ' een azc in de achtertuin'. Maar er zal geen actie op worden genomen. 'Hiermee willen we niet aangeven dat GGNet in onze ogen de beste locatie is, echter zijn hiermee wel de grootste bezwaren voor de wijk Zuidbroek weggenomen', aldus de actiegroep.
De gemeente laat weten dat voor een azc in Zuidbroek een nieuw gebouw nodig is en dat het de voorkeur heeft om een leegstaand gebouw te gebruiken. Dit najaar valt de uiteindelijke beslissing waar het azc komt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!