Instellingen

Waalstrand Nijmegen overspoeld door zwerfafval

NIJMEGEN - De actiegroep Schone Waal is de troep op de waalstrandjes bij Nijmegen zat en wil dat de gemeente Nijmegen meewerkt aan een oplossing voor de vervuiling.

De actiegroep vraagt aandacht voor het zwerfafval op de stranden rond de Waal bij het centrum van Nijmegen. Vijftig keer per jaar ruimt ze de troep zelf op.

Daardoor leken de strandjes schoner te worden. Maar door het mooie weer is het aantal bezoekers toegenomen en daarmee zijn de bulten zwerfafval weer gegroeid. Vooral in de buurt van de Waalbrug lijkt de puinhoop zich op te stapelen: je vindt er veel blikjes bier, lege zakken chips en weggooibarbecues.

Veel recreatiegebieden vallen niet onder het beheer van een gemeente, maar horen bijvoorbeeld bij Staatsbosbeheer of particulieren. Zijn hebben vaak niet voldoende geld om de troep op te ruimen.

De actiegroep Schone Waal doet nu een beroep op de gemeenteraad. Ze vraagt onder andere om een aantal hoogwaterbestendige vuilnisbakken en roept de raad op om bedrijven, verenigingen en organisaties te stimuleren om te helpen met afval prikken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!