Instellingen

Uitgebreid eigen onderzoek door advocaten in zaak Jezus Centrum Nijkerk

ARNHEM - In de zaak tegen de 50-jarige voorganger van het Jezus Centrum in Nijkerk hebben de advocaten van de verdachte zelf onderzoek gedaan. Dat bleek maandag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Arnhem.

Honderden pagina's

Het onderzoek werd gehouden in opdracht van de voorganger en bestaat uit honderden pagina's. De advocaten hebben de opsporing en aanhouding van de man onderzocht en willen dat dat de pagina's in het dossier komen. Ook willen ze tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, in oktober, tientallen getuigen horen. Het is de bedoeling hen met de resultaten van hun onderzoek te confronteren.

Mensenhandel, valsheid in geschrifte, wapenbezit

De man uit Nijkerk wordt door justitie verdacht van mensenhandel. valsheid in geschrifte, het niet juist informeren van de sociale dienst, faillissementsfraude en verboden wapenbezit. De man was directeur van Stichting Intro, een christelijk centrum voor verslaafdenopvang in Nijkerk. Hij zou verslaafden onder dwang hebben laten werken hebben bij Terra, dat ook van hem was.

Rechtbank

De rechtbank heeft beslist dat alle documenten uit het eigen onderzoek de komende twee weken afzonderlijk moeten worden onderzocht op relevantie. De verzoeken om getuigen te horen zijn afgewezen. De rechtbank trekt vier dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van de zaak en gaat op 5 oktober verder.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!