Nieuws

Bennekommers doen een gooi naar record

BENNEKOM - Hardy Michaelis en Roy Otten moeten wel erg van darten houden, want hun potje duurde van woensdagavond tot zaterdagmiddag. Ruim 63 uur speelden de Bennekommers het dartspelletje tactics, om samen in het Guiness Book of Records te komen.

Record verbreken

63 uur werd er gedart in café de Dorpsherberg in Bennekom. Elk half uur kregen de mannen 5 minuten plaspauze. Daarnaast hebben ze om de vier uur ieder een half uurtje rust. Als alles volgens deze regels is gegaan hebben ze een wereldrecord te pakken. Het huidige record ligt in België met 48 uur duo-darten.

Slaapwandelen

De recordpoging verliep niet zonder slag of stoot. Vooral Roy Otten had het zwaar in de laatste uurtjes. Naar verluidt was hij zelfs even aan het slaapwandelen, gelukkig voor zijn teammaat bleef hij verrassend genoeg wel darten. 

Nog even afwachten

Zo lang darten is natuurlijk al een prestatie op zich, maar of de recordpoging nou echt is gelukt weten ze nog niet. De volle 63 uur duo-darten is met een camera opgenomen, de jury van het Guiness Book of Records zal het videomateriaal bekijken. Pas daarna wordt bekend gemaakt of ze het record officieel hebben verbroken.