Nieuws

Van Vollenhoven: Onderzoeksraad zat mis in rapport Foppen

Van Vollenhoven: Onderzoeksraad zat mis in rapport Foppen
APELDOORN - Professor meester Pieter van Vollenhoven denkt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid fouten heeft gemaakt in het rapport over de salmonellacrisis.
Professor meester Pieter van Vollenhoven denkt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid fouten heeft gemaakt in het rapport over de salmonellacrisis. De oud-voorzitter van de Onderzoeksraad vreest dat onderzoekers naar de voedselvergiftiging bij het Harderwijkse bedrijf Foppen het één en ander over het hoofd hebben gezien en te positief hebben geoordeeld. Het rapport werd in 2013 geschreven nadat het jaar ervoor duizenden mensen ziek werden en zeker 4 mensen overleden na het eten van met salmonella besmette zalm van Foppen.
In een exclusief interview met Omroep Gelderland spreekt Van Vollenhoven over 'merkwaardige' feiten in het rapport 'Salmonella in gerookte zalm'. Zo zegt hij dat het niet te begrijpen is dat de Raad in 2013 het bedrijf Foppen omschrijft als 'een van de betere visbedrijven van Nederland'. Van Vollenhoven: 'Dat is uiterst merkwaardig, omdat nu, twee jaar later de minister het bedrijf de rode kaart geeft en dreigt de vergunning in te trekken. Dat kan ik niet begrijpen, dat zoiets na zo'n korte tijd gebeurt.'
Meer informatie over het onderzoek naar Foppen leest u in een uitgebreid dossier op foppen.gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!