Nieuws

Onderzoeksraad legt kritiek Van Vollenhoven naast zich neer

De Onderzoeksraad voor Veiligheid blijft bij de uitkomst van het rapport dat in 2013 is uitgebracht over de salmonellabesmetting bij visverwerker Foppen uit Harderwijk.
ARNHEM - De Onderzoeksraad voor Veiligheid blijft bij de uitkomst van het rapport dat in 2013 is uitgebracht over de salmonellabesmetting bij visverwerker Foppen uit Harderwijk.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid blijft bij de uitkomst van het rapport dat in 2013 is uitgebracht over de salmonellabesmetting bij visverwerker Foppen uit Harderwijk. 'Het onderzoek is afgerond en alle informatie die we over dit onderzoek zullen vrijgeven staat in het rapport', zegt de woordvoerder van de Onderzoeksraad.
De Onderzoeksraad wil verder niet reageren op de oproep van professor meester Pieter van Vollenhoven. Hij deed vandaag een beroep op de Raad om het rapport opnieuw tegen het licht te houden.
Volgens Van Vollenhoven is het merkwaardig dat in het rapport niet terug te lezen is dat de visverwerker in de voorafgaande jaren aan de salmonellabesmetting diverse keren gewaarschuwd en beboet is voor het overtreden van hygiëneregels. Zo heeft Foppen in 2010 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet ingelicht over zalm die besmet was met listeria. Deze zalm is destijds gewoon in de winkel verkocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!