Nieuws

Twee jaar filmen in Nationaal Park Hoge Veluwe

Filmmaker en fotograaf Ruben Smit, onder meer bekend van bioscoophit ‘De Nieuwe Wildernis’, werkt aan een serie korte films over het Deelense Veld, een uitgestrekt nat heideveld in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
HOENDERLOO - Filmmaker en fotograaf Ruben Smit, onder meer bekend van bioscoophit ‘De Nieuwe Wildernis’, werkt aan een serie korte films over het Deelense Veld, een uitgestrekt nat heideveld in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Het Deelense Veld is een 450 hectare groot heidegebied dat bestaat uit natte heide, waarvan de hoger gelegen delen natter zijn dan de lager gelegen delen. Filmmaker Ruben Smit brengt de komende twee jaren alle seizoenen in het gebied in beeld.

Beheer belangrijk

Naast de natuur wordt ook het beheer door Het Nationale Park de Hoge Veluwe belicht. Dit beheer is belangrijk en moet zorgvuldig gebeuren. Als er niets gebeurt groeit het gebied dicht en verdroogt het, en daarmee verdwijnen de unieke ecosystemen.
Ruben Smit: ' Dit gebied is echt exceptioneel en dat wil ik in beeld brengen. Hier kom je vlinders, sprinkhanen, mieren en heel veel ander organismen tegen die je elders in Nederland niet ziet en al helemaal niet samen in één gebied'