Nieuws

Koning bij eerbetoon aan omgekomen politiemensen in Warnsveld

WARNSVELD - Koning Willem-Alexander was vanmiddag aanwezig bij de jaarlijkse herdenking van omgekomen politiemensen in de Tuin van Bezinning in Warnsveld.
Tijdens dit eerbetoon werden politiemensen herdacht die tijdens hun werk door een ongeval of door geweld om het leven zijn gekomen.
Het is de tiende keer dat de herdenking werd gehouden in de Tuin van Bezinning. 'De Tuin' is een nationaal monument, waar alle namen worden bijgeschreven van politiemensen die zijn omgekomen sinds 1 januari 1946. Verspreid in de tuin liggen lage stenen die samen een pad vormen. Om de vormen heen zijn plaatjes bevestigd waarin de namen van politiemensen zijn gegraveerd. De Tuin van Bezinning is ook bedoeld als een plaats voor rust, bezinning en reflectie op de waarden van het politievak.

Toespraken

De naam van een motoragent uit de regio Den Haag werd bijgeschreven. Ook werden er meerdere toespraken gehouden, onder anderen door minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en de teamchef van de overleden agent.