Nieuws

Groen licht provincie voor biocentrale Nijmegen

Groen licht provincie voor biocentrale Nijmegen
Energieproducent GDF SUEZ kan beginnen met de voorbereiding van de bouw van een biomassacentrale in Nijmegen.
NIJMEGEN - Energieproducent GDF SUEZ kan beginnen met de voorbereiding van de bouw van een biomassacentrale in Nijmegen.
De provincie Gelderland heeft vrijdag groen licht gegeven voor de centrale, die komt op de plek van de huidige kolencentrale.
Die wordt vervangen door een groot park met zonnepanelen en een centrale die biomassa verstookt. De provincie en de gemeente noemen de komst van de centrale goed voor het milieu en de werkgelegenheid.

Aanvullende eisen

In een toelichting op de nu verleende omgevingsvergunning stelt de provincie Gelderland dat die wordt verstrekt met een aantal aanvullende eisen. GDF SUEZ mag beginnen met de voorbereidingen van de bouw, maar moet nog met aanvullende informatie komen over onder meer de soort brandstof en de uitstoot. De procincie en de gemeente willen dat 'schone' vormen van biobrandstof worden gebruikt, dus geen GFT en afvalhout. De zogeheten commisie MER en omwonenden hadden aangedrongen op meer duidelijkheid dit punt.
Ook moet het bedrijf cijfers leveren over de verwachte emissiewaarden (de uitstoot). Op basis van de aangeleverde gegevens zijn nog technische aanpassingen mogelijk tijdens de voorbereidingen en de bouw van de nieuwe centrale. 

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die beroep willen aantekenen tegen de vergunning hebben daarvoor zes weken de tijd vanaf 12 juni 2015. Die dag wordt het vergunningsbesluit ter inzage gelegd en start de wettelijke beroepstermijn.
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 12 juni gedurende zes weken ter inzage bij bij de gemeentelijke Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75, Nijmegen en bij de provincie Gelderland. Om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024) 751 77 00.
(Foto: Impressie van de nieuwe centrale)