Nieuws

Ophef bij Statenleden over eerste klas reiskaart

Ophef bij Statenleden over eerste klas reiskaart
Bij de Gelderse politiek is ophef ontstaan over een ov-kaart die Statenleden hebben gekregen.
ARNHEM - Bij de Gelderse politiek is ophef ontstaan over een ov-kaart die Statenleden hebben gekregen.
Het gaat om een eerste klas ov-kaart. Belachelijk vinden SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren die een tweede klas kaart voldoende vinden.
Volgens woordvoerder Johan Visser van de provincie is uitgegaan van de regeling voor gedeputeerden en ambtenaren. Zij krijgen ook een eerste klas ov-kaart voor het maken van dienstreizen.
'Alle kaarten worden nu omgezet naar tweede klas ov-kaarten’, zei griffier Bob Roelofs dinsdagmiddag tijdens de Provinciale Statenvergadering.

Ov-kaart en parkeerontheffing

De ov-kaart wordt beschikbaar gesteld aan alle 55 Statenleden voor werkbezoeken en het bezoeken van de vergaderingen in het provinciehuis. Voor Statenleden die met de auto de vergaderingen bezoeken, is er een ontheffing om te parkeren op de Markt in Arnhem.

Niet meer declareren

Over het verschil tussen de eerste en tweede klas ov-kaart kan de woordvoerder niets zeggen. 'De Statenleden krijgen de kaart gratis en de dienstreizen die de Statenleden maken, worden erop afgeboekt. Voorheen moesten de Statenleden die reizen apart declareren, dat hoeft nu niet meer.'