Nieuws

Geflopt betaalsysteem nekt organisatie Bevrijdingsfestival Wageningen

Geflopt betaalsysteem nekt organisatie Bevrijdingsfestival Wageningen
De organisatie van het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Wageningen zegt het grootste slachtoffer te zijn van het geflopte pasjessysteem dat dit jaar voor het eerst werd gebruikt voor het afrekenen van consumpties.Het Comité 4 en 5 mei Wageningen, dat het festival en de andere activiteiten op 4 en 5 mei in de stad organiseert, krijgt normaal 21 procent van elke op straat verkochte consumptie.
WAGENINGEN - De organisatie van het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Wageningen zegt het grootste slachtoffer te zijn van het geflopte pasjessysteem dat dit jaar voor het eerst werd gebruikt voor het afrekenen van consumpties.Het Comité 4 en 5 mei Wageningen, dat het festival en de andere activiteiten op 4 en 5 mei in de stad organiseert, krijgt normaal 21 procent van elke op straat verkochte consumptie.
Doordat het nieuwe betaalsysteem haperde, weet het comité nu niet hoeveel omzet er precies is gedraaid.

Geld misgelopen

'We proberen te achterhalen hoeveel geld we hierdoor zijn misgelopen. Maar dat is moeilijk in te schatten', zegt voorzitter Ed Dumrese van het comité. 'Maar onze prioriteit ligt bij de gedupeerde ondernemers en bezoekers. Die moeten eerst worden gecompenseerd.'
Volgens Dumrese kregen sommige ondernemers hun kassa te laat geleverd en haperde het nieuwe pasjessysteem bij het afrekenen.

Leverancier heeft het niet waargemaakt

Ondanks de problemen gelooft de voorzitter nog steeds in de nieuwe betaalwijze. 'Het systeem zelf is niet het probleem. In het buitenland wordt het met succes gebruikt.' Volgens hem heeft UPPGR8, de leverancier van de apparatuur, het niet waargemaakt.
'Het materiaal voldeed niet aan de technische eisen en logistiek was het niet goed voor elkaar. Ook was ons beloofd dat het niet zo storingsgevoelig zou zijn.'