Nieuws

Weer eens wat anders; een olifant fietsen!

ZALTBOMMEL - Je kunt natuurlijk gewoon voor je plezier een eind weg fietsen, of een route via de knooppunten of andere bestaande bordjes maar in Zaltbommel en omgeving fietsen liefhebbers vandaag een olifant.
Bedenker is Joris Meijer uit Hedel. Bij toeval kwam hij er achter dat hij zomaar de figuur van een olifant had gefietst.
Bas van Eijk, organisator van 'Het is Koers' zet wel vaker wilde toertochten uit. De olifant is er vandaag zo eentje. Van Eijk: 'Via Strava, een fiets-app, kun je zien welke route je fietst. Een tijd terug zag Joris dus dat hij een soort vorm had gefietst. Zijn vriendin zei; 'Hé dat lijkt wel een olifant' En zo is het een beetje ontstaan. Het gebeurt ook al elders in de wereld. Wij van 'Het is Koers' hebben een dag geprikt, een tijd, een startpunt en iedereen mag aanhaken. Overigens gebeurt het dus ook in Amerika maar daar is het vaak wel makkelijker met het blokkenstratenpatroon. Probeer hier maar eens uit te zetten. Dat is nog best lastig!'
De olifant fietsen zou eigenlijk tegelijk met de start van de zomertijd zijn, maar toen was het te koud en te slecht weer.