Nieuws

Grote stoet Satudarah-leden in Apeldoorn om uitroepen Republiek te herdenken

APELDOORN - Een groep van honderden motorrijders van Satudarah is in een stoet naar  Apeldoorn gereden in verband met de herdenking van het uitroepen van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) in 1950.Kettingbotsing GoudaDe stoet reed zaterdagochtend op de A12 naar Moordrecht.
Door het grote aantal motorrijders ontstond een file, achterin de file botsten 5 auto's op elkaar. Twee mensen raakten gewond.
De politie zegt tegen Omroep West dat de groep motorrijders niet te langzaam heeft gereden. 'Ze reden met een normale snelheid, maar met tweehonderd motorrijders treedt gewoon stagnatie op. Die optocht is dus niet de oorzaak van de kettingbotsing', verduidelijkt de woordvoerder van de politie.

Op weg naar Apeldoorn

De motorrijders waren onderweg naar Moordrecht. Daar verzamelen zich vandaag Satudarah-leden uit het hele land, voor een zogenoemde ride out naar Apeldoorn voor de herdenking van de oprichting van de RMS. De Satudarah-leden reden in grote groepen langzaam over de weg en worden daarbij begeleid door de politie.
Dienst met de ME in Apeldoorn. Zojuist 1200 motoren voorbij zien en horen komen. Blijft indrukwekkend. #OMG
— Thomas Kasperink (@polwezep)

Extra veiligheidsmaatregelen

De gemeente Apeldoorn laat weten dat er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen rond de herdenking, zoals dat ieder jaar gebeurt. De politie wil niet zeggen welke maatregelen worden getroffen. 'Daar doen wij nooit op voorhand uitspraken over,' aldus een woordvoerder van de Politie Oost-Nederland.