Nieuws

Arnhem gaat door met bed-bad-broodopvang

ARNHEM - De gemeente Arnhem gaat door met het plan voor een bed-bad-broodopvang, hoewel het kabinet wil dat illegalen alleen nog worden opgevangen in de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven) en Ter Apel. In Den Haag werd ruim een week overlegd tussen de regeringspartijen PvdA en VVD over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers.Arnhem wilde de ontwikkelingen in Den Haag niet afwachten en besloot maandag dat er een opvang komt voor uitgeprocedeerde asielzoekers waar zij kunnen slapen, zich kunnen opfrissen en kunnen eten: bed, bad en brood.
De gemeente Arnhem wilde woensdag nog niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen in Den Haag, maar zegt wel dat de bed-bad-broodopvang er gewoon komt. Ook de Arnhemse wethouder van Financiën Martijn Leisink meldt op Twitter: 'In Arnhem zullen we áltijd álle mensen in nood in de gemeente helpen met bad, bed en brood. Daar verandert een rijksoverheid niets aan.'
In Arnhem zullen we áltijd álle mensen in nood in de gemeente helpen met bad, bed en brood. Daar verandert een rijksoverheid niets aan.
— Martijn Leisink (@mleisink)
Verder bestaat de kans dat gemeenten, zoals Arnhem, die doorgaan met de opvang van illegalen gekort worden door de overheid.

Nijmegen

De gemeente Nijmegen wil nog niets kwijt op het prille akkoord tussen de regeringspartijen Pvda en VVD. Nijmegen wil het akkoord eerst grondig bekijken om te zien wat de gevolgen voor de stad precies zijn.
Wethouder Bert Frings zei dinsdagmorgen tegen Omroep Gelderland dat hij zich niet kan voorstellen dat Den Haag de opvang verbiedt. 'Maar ook als ze zeggen: u mag ze niet opvangen, vind ik het een kwestie van beschaving dat je mensen niet op straat laat zetten.' 
Op dit bericht kan niet meer worden gereageerd