Steenderen

Aviko wilde brandslachtoffers niet kwetsen met bbq-reclame

STEENDEREN - Een grappig bedoelde tv-reclame van aardappelverwerker Aviko in Steenderen leidt tot klachten van brandwondenslachtoffers.
Bij de Nederlandse Brandwondenstichting zijn tientallen klachten geregistreerd. Ook bij de Reclame Code Commissie zijn klachten binnengekomen.
Het tv-spotje eindigt met drie mannen, die onhandig een barbecue aansteken. Daarbij vat de broek van één van de mannen vlam. Het spotje eindigt met de slogan: 'Aviko. Elke dag feest aan tafel'.
De klagers worden volgens de Brandwondenstichting door de reclame herinnerd aan hun eigen letsel. Van de stichting hoeft de reclame niet van de televisie, maar ze wil wel in gesprek met Aviko om de kwestie op een positieve manier op te lossen. 

Aviko: we betreuren het

Een woordvoerster van Aviko stelt dat zij naast vele positieve reacties ook een aantal negatieve reacties op de reclame heeft gekregen. 'Het is niet ons doel om mensen negatieve gevoelens te laten ervaren. Dat betreuren we.'
Volgens haar wil haar bedrijf met humor en absurde situaties laten zien dat de spot buiten de realiteit is. Voor het uitzenden van de reclame liet Aviko de spot aan 400 consumenten zien. Slechts 2 hadden er moeite mee, stelt de woordvoerster.

Volgende week gesprek met Brandwondenstichting

Aviko neemt de klachten wel serieus en gaat volgende week in gesprek met de Brandwondenstichting om hun kant van het verhaal te horen.
foto: screenshot commercial Aviko