Nieuws

Rondjes rennen voor doodzieke Floor in Putten

PUTTEN - Zeker 200 kinderen rennen vanmiddag in Putten rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 5-jarige Floor.
Het meisje heeft een neuroblastoom, een heel erge vorm van kinderkanker. Op dit moment ondergaat zij allerlei behandelingen in Nederland maar de hoop is dat zij daarna naar Amerika kan voor verdere behandeling. Die vindt plaats in Philadelphia in het Children Hospital of Philadelphia. In dat ziekenhuis is veel expertise aanwezig is op het gebied van neuroblastomen en kinderkanker. De behandeling duurt ongeveer een half jaar en kost veel geld.

Floor for life

De artsen in Nederland bepalen in overleg met Amerikaanse collega’s of een kind deel kan nemen aan de immunotherapiebehandeling in Philadelphia. Jaarlijks ondergaan 5 tot 10 kinderen uit Nederland deze behandeling. Inmiddels hebben in totaal 225 kinderen uit verschillende landen deelgenomen aan deze therapie.
Zoals het er nu uitziet, komt de immunotherapie op termijn naar Nederland. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het is onwaarschijnlijk dat de therapie tijdig voor Floor in Nederland kan plaatsvinden.
Daarom zamelt de stichting Floor for life nu vast geld in om de therapie in Amerika te kunnen betalen. Mocht Floor niet in aanmerking komen voor de behandeling in Amerika, of mocht er na de behandeling geld over zijn, dan komt het geld ten goede aan onderzoek naar en behandeling van kinderkanker.

Jurre en Jasper

De kinderen van alle basisscholen rennen vanmiddag rondjes op de voetbalvelden van SDC Putten. Onder de deelnemers zijn ook de broers Jurre en Jasper van de 5-jarige Floor.