Nieuws

Platenzaak Kroese wil met eigen label regiotalent zetje geven

ARNHEM - Muziekliefhebbers kennen platenzaak Kroese vooral van de winkels in Arnhem en Nijmegen.
Maar de zaak gaat nu ook een platenlabel beginnen. 'Er is in deze regio zoveel talent', zei Henk Visser van Kroese zondagochtend in het programma In Gelderland Live.
'We doen niets waar we niet achterstaan', vat Visser het motto van het label kernachtig samen. Regionaal talent kan een steuntje in de rug gebruiken. 'We hebben veel optredens van artiesten in onze winkels. Dan praat je met artiesten, je leert ze kennen. En soms hoor je dan dingen dat je zegt: als we een half jaar geleden even samen een bakkie hadden gedaan, dan hadden we dat kunnen regelen.' Visser hoopt met het label artiesten net dat zetje te kunnen geven.
Volgende week zaterdag is de releaseshow van Bootleg Betty, de eerste band die onder contract staat bij Kroese. De plaat van de dames gaat op World Record Store Day in premiere.
Volgens Visser wemelt het van het talent in Gelderland. 'Je ziet dat er na het succes van De Staat veel andere goede bands opstaan. Het is echt een goede periode. De reacties op ons label zijn ongekend enthousiast. Ik heb 30, 40 bands in de mailbox die iets willen. Dat varieert van een jongen van 21 die pas een half jaar bezig tot gevestigde acts.'
Hoewel de platenverkoop al jarenlang daalt, denkt Visser dat het dieptepunt bereikt is. 'We luisteren meer muziek dan ooit, iedereen heeft van die doppen in de oren. En vinyl verkoopt steeds beter.'