Arnhem

Buschauffeurs Arnhem staken na ontslag collega

ARNHEM - Buschauffeurs in Arnhem hebben tussen 10.00 en 11.00 uur het werk neergelegd uit onvrede over het ontslag van een collega.
Die werd ontslagen omdat hij met zijn mobieltje in de weer was terwijl hij de bus bestuurde. Het duurde tot na het middaguur voordat de bussen weer volgens de dienstregeling reden.
Bij het station blokkeerde een bus de uitrit bij het station, zodat er geen enkele bus weg kon. Ook werden flyers uitgedeeld, waarop staat dat de chauffeurs het ontslag onacceptabel vinden. Ze eisen dat het wordt teruggedraaid. Ze pleiten voor een 'passende straf' voor de chauffeur, zoals een waarschuwing. De chauffeurs kwamen bij elkaar voor werkoverleg. Het ging om ongeveer 130 man, aldus een chauffeur.
Ik vind 'een spontane werkonderbreking' wel een mooi alternatief voor 'staken'. Om die reden een halfuur moeten wachten op de bus is minder.
— Apodyopsis (@Moyamal)
Afgelopen donderdag filmde een busreiziger de chauffeur die constant met zijn mobieltje in de weer was. De opname was daarna op de website van Omroep Gelderland te zien.
Volgens Breng zijn eerder enkele chauffeurs om dezelfde reden ontslagen. 'Met de verkeersveiligheid valt niet te marchanderen', zei een woordvoerder.