Arnhem

Borsato zegt sorry voor vertrek uit GelreDome

ARNHEM - Zanger Marco Borsato is stadion GelreDome en het Gelderse publiek enorm dankbaar voor de mooie concerten die hij in het Arnhemse stadion heeft mogen geven.
Borsato kiest voor zijn nieuwe concertreeks van Symphonica in Rosso voor de intiemere Amsterdamse Ziggo Dome en dus niet voor de vaste locatie GelreDome.

'In ZiggoDome binnengehaald als verloren zoon'

Over zijn keuze voor ZiggoDome zegt Borsato: 'Ik bewaar goede herinneringen aan mijn optredens in het GelreDome, maar vlak na m'n tia deed ik enkele concerten in het ZiggoDome. Daar was een vorm van intimiteit, ik werd daar binnengehaald als een soort verloren zoon en het voelde als een minutenlang applaus. Ik kon echt iedereen zien zitten, mijn familie en noem maar op. Dat raakte iets bij me.'
'Ik dacht: dit is exact het sfeertje dat op dit moment het best in mijn leven past. En toen bedacht ik: als ik dan 25 jaar in het vak zit, wil ik het allerliefste en het allermooiste wat ik ooit gedaan heb, wat voor mij Symphonica in Rosso toch was, nog een keer doen, maar dan iets intiemer', aldus Marco Borsato.

'Vergeef me'

'Ik kom zeker terug naar het allermooiste stadion dat ik ken. Ik hoop dat de keuze voor het Ziggo Dome me in Gelderland vergeven wordt.'
Marco Borsato over zijn vertrek uit Arnhem op Radio Gelderland:

Mojo: steeds minder grote concerten

Volgens concert-organisator Mojo loopt het aantal concerten in GelreDome terug omdat er steeds minder grote concerten worden georganiseerd.
'GelreDome heeft een capaciteit van 30.000 man. Er zijn niet veel artiesten die 30.000 bezoekers op de been kunnen krijgen. Ook heeft GelreDome in het verleden geprofiteerd van de verbouwing in de Rotterdamse Ahoy, hierdoor zijn veel concerten naar Arnhem gegaan', aldus woorvoerder Marjanne Manders.