Nieuws

Gelderlanders: Faber had zoon niet moeten inhuren

Gelderlanders: Faber had zoon niet moeten inhuren
Een meerderheid (79 procent) van de Gelderlanders vindt het niet kunnen dat PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd.
ARNHEM - Een meerderheid (79 procent) van de Gelderlanders vindt het niet kunnen dat PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd.
Dat blijkt uit onderzoek onder 2500 Gelderse leden van het EenVandaag Opiniepanel.
Faber is fractievoorzitter van de Gelderse PVV en lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Ze kwam in opspraak toen bekend werd dat ze het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd om de website van de Gelderse PVV te beheren.
Woensdag werd door de Gelderse fractievoorzitters gepraat over de kwestie. Faber zei in een verklaring nogmaals dat ze niet van plan is om op te stappen en verliet toen de vergadering.

Debatdeskundige

Roderik van Grieken van het Nederlands Debatinstituut laat zijn licht schijnen over het weg benen door de politica uit Hoevelaken. Hij vindt de handelwijze van Faber 'niet zo netjes'.
Rob Kleijs sprak op Radio Gelderland met Van Grieken:

PVV-kiezers

Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt ook dat de helft van de Gelderlanders vindt dat Faber niet kan aanblijven als fractievoorzitter in Gelderland en als PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer. De PVV-kiezers blijven Faber trouw: 8 op de 10 vinden dat ze mag aanblijven als Statenlid en lijsttrekker.