Nieuws

'Vader gezin Doorwerth had schulden, wilde nieuwe start maken'

'Vader gezin Doorwerth had schulden, wilde nieuwe start maken'
De vader van het gezin uit Doorwerth dat eerder deze week plotseling vertrok, heeft geldzorgen.
DOORWERTH - De vader van het gezin uit Doorwerth dat eerder deze week plotseling vertrok, heeft geldzorgen.
Dat schrijft het AD vandaag. Met zijn vertrek wilde de man 'een nieuwe start maken'.
Het gezin vertrok, nadat in het huurhuis eerst een ravage was aangericht. De gezinsleden werden vervolgens gevonden in Duitsland. Ingewijden vertellen aan de krant dat schulden de vader de laatste maanden boven het hoofd waren gegroeid. Hij had een huurconflict met de woningcorporatie. Toen de vader om betalingsuitstel vroeg, stuitte hij op een 'muur van bureaucratie'. En die bureaucratie, daar had hij een grote hekel aan.

'Niet fatsoenlijk wonen'

De vader vernielde zijn meubels, gordijnen en andere zaken in huis, volgens mensen die hem kenden onder het mom van: 'Als wij hier niet fatsoenlijk kunnen wonen, dan niemand'. De maat was vol, en dus vertrok de man met zijn gezin. Hij vertelde de Duitse politie dat hij, zijn vrouw en 5 kinderen op vakantie wilden gaan in Duitsland. 

Verhuurder: huurcontract niet opgezegd

Dinsdag meldde verhuurder Vivare aan Omroep Gelderland dat de huur nog niet was opgezegd: 'In formele zin zijn we dan ook geen partij. Maar goed, we hebben de beelden ook gezien. We zijn ervan geschrokken. Maar we zien geen aanleiding nu iets te doen. De huurder zou nog kunnen terugkomen en de boel weer in orde kunnen maken.' Over een eventueel conflict of huurachterstand wil Vivare geen uitspraken doen.
De moeder van de vader van de familie liet eerder in een korte reactie weten dat het goed gaat met het gezin: 'Ze zijn op dit moment in Duitsland, daar zullen ze blijven en vanuit daar vertrekken ze waarschijnlijk naar Amerika. De familie komt niet meer terug naar Doorwerth.'